Списание "Beauty" - месец януари

ХАРМОНИЯ НА ДУША И ТЯЛО

Замисляли ли сте се някога какво означава думата хармония! Усещате ли се удовлетворени, щастливи от начина, по който минават дните ви, изпълнени ли сте с блаженство и самочувствие?

Съвременният начин на живот предлага на хората удобства и изобилна храна срещу по-малко усилия, благодарение на развитието на многобройни технологии. Това обаче създава противоречие с нашето биологично равновесие. Липсата на физически усилия води до излишък на енергия, която се отлага в тялото ни под формата на мазнини. От друга страна СТРЕСЪТ – най-големият консуматор на жизнена енергия, минерали и микроелементи от организма, особено напоследък, съпровожда почти всички болестни състояния, независимо от тяхната степен на изява.

В цитат на Клод Бернар, френски физиолог и патолог, се казва: ”Микробът е без значение, всичко е в терена.” Причини за стрес, свързани със съвременния начин на живот, можем да изброяваме до безкрай. Ако не можем да предотвратим или да премахнем стреса, тогава следва да повишим реактивността на организма! За това могат да ни помогнат многобройните козметични и SPA центрове, предлагащи атмосфера на спокойствие и многообразие от оздравителни процедури.

Такъв общовъзстановителен таласоцентър е Charmant – място за релаксация, за обновление, за възстановяване на формата и тонуса на организма, а така също и хармоничността на фигурата – психо-физиологична хармония!

Charmant ви предлага професионална диагностика с Multi Dermascope® MDS 800 – най-новият и единствен по рода си в страната апарат за професионален анализ на кожата! Чрез него може да определите нивото на мазнина, влага, пигментация, еластичност и биологично остаряване на вашата кожа както на лицето, така и на тялото, косата и скалпа. Ще уточните кой е най-подходящият SPF за кожата ви.

В Charmant ще ви направят антицелулитен тест и графика за хармоничност на фигурата, които в допълнение към резултатите от Multi Dermascope® MDS 800, ще позволят да ви се състави индивидуална програма за възстановяване и моделиране на тялото. Ще получите съвети за грижа за лицето, а така също ще ви препоръчат и най-подходящите процедури за релаксация и възвръщане на енергията.

Charmant ви представя PEVONIA BOTANICA – елитна линия от SPA продукти, предпочетена в най-известните  курортни комплекси, туристически дестинации, day - SPA и козметични салони по цял свят.

Pevonia Botanica предлага над 150 вида специализирани продукти за домашна грижа и повече от 100 ин-спа процедури, чрез които осигурява ефективни решения за поддържане на кожата за мъже и жени от всяка възраст и етнос.

Най-доброто от океана и сушата, най-чистите ботанически и морски елементи, в съчетание с високотехнологично производство, водят до изключителни, видими резултати и ненадминато SPA-усещане!

ППЕЧИСТВАНЕ

MOROCCAN COCOON WITH RASSOUL - вулканична маска Beauty & Wellness

Вулканичната пепел е исторически позната като средство за пречистване и запазване на влагата в кожата. Тази необичайна микронизирана естествена кафява кал се добива от топлите, плодородни долини на Мароко. Още през ХІІ век мароканците използвали Расула като ежедневно терапевтично средство за почистване и омекотяване на груба кожа, при дерматит, себорея и за лечение на косата и скалпа. Прогресиращата природна трансформация на остатъчната вулканична лава и камъни пробужда любопитството на много изследователи. Учените правят проучвания и анализи, за да открият причините за удивителните видими резултати. Всички изследвания потвърждават, че Расулът съдържа най-естествените и нужни за здравето и красотата почвени елементи: силиций, магнезий, желязо, калций, калий и натрий. Богатото му съдържание на природни съставки и мощно действие се дължат на факта, че той се използва в естественото си състояние и елементарната му обработка не включва химични вещества. От образуването му до изкопаването му няма и следа от микроорганизми или паразити. Той е в пълен синхрон с човешката кожа и за разлика от другите видове кал, не съдържа никакви растителни елементи.

Charmant ви предлага процедурата MOROCCAN COCOON WITH RASSOUL за минерализиране, подхранване, подмладяване и изглаждане на кожата, за премахване на умората и изтощението.

Топлата кал приятно се разстила по цялото ви тяло, стимулирайки процеса на обновление. Докато кожата ви поема богатите минерали, тялото ви здравословно се пречиства и дълбоко хидратира, като създава усещане за пълно възстановяване.

ЕНЕРГИЗИРАНЕ

DESERT HEAT BODY WRAP – маска за тяло ”Пустинна жега”

Опитайте тази топла и отпускаща процедура, за да се отървете от натрупаната умора и стрес. Маската съдържа подхранващи червени водорасли и изобилстваща на минерали аризонска пустинна кал. Древните цивилизации познавали червеникавия метален елемент мед и го използвали в медицината за лечение на болки в ставите и мускулите. Те го мажели под формата на мехлем по кожата или носели медни гривни. Съвременните учени непрестанно изследват холистичните подходи за по-здравословен и дълъг живот. Маската за тяло ”Пустинна жега” потвърждава изследванията и научната теория: самозагряващият се шуплест компрес, богат на мед, се счита за един от най-добрите проводници на топлина, използван в областта на медицината за възстановяване на кожата. Маската е богата на магнезий, калций и цинк. Лечебните минерали се просмукват във всеки сантиметър от кожата ви, в резултат на което тя се успокоява, хидратира, подхранва, тонизира и изглежда блестящо гладка.

 

А вашето съзнание се наслаждава на усещането за релаксация и SPA-атмосфера!

Комбинирайте възвръщането на младостта на тялото си с анти-стресов арома-масаж или масаж с топли вулканични камъни и ще видите, че това е едно незабравимо преживяване. Перфектна комбинация, с която можете да обогатите холистичния си опит в SPA –центъра и да достигнете идеалната хармония. 


Facebook приложение от ProVision