Списание "Beauty" - месец февруари

ОЧИТЕ - КАК ДА ЗАПАЗИМ ТЯХНОТО ОЧАРОВАНИЕ!

Очите се считат за една от най-значимите характеристики на лицето. Те издават нашето душевно състояние, настроение и емоции. Те привличат и очароват, съблазняват и респектират.

Те са и първите издайници на нашата възраст. Очите ни показват видимите  белези на преумора, стрес и напрежение, в резултат на нерационален режим на труд и почивка, пътувания, дълги часове работа пред компютъра.

Ежедневните, многократно повтарящи се мимически движения, като проява на емоциите ни, постепенно се запечатват незаличимо около нашите очи.

Неблагоприятните фактори на околната среда, като замърсения въздух и вредното влияние на слънчевите лъчи, в 75% от случаите са причина за преждевременна поява на фини линии и бръчки около очите.

Застоят на течности и отлагането на мазнини в зоната на клепачите, с течение на времето могат да доведат до появата на торбички и подпухналост, които още повече да подчертаят белезите на остаряване.

Навременната професионална грижа и поддържането с подходящи продукти за домашна употреба могат да възстановят и подмладят не само околоочния контур, но и цялостния вид на лицето и да забавят процесите на стареене.

Общовъзстановителен таласокозметичен център Charmant ви предлага професионална диагностика с Multi Dermascope® MDS 800 – най-новият и единствен по рода си в страната апарат за професионален анализ на кожата! Чрез него може да определите нивото на мазнина, влага, пигментация, еластичност и биологично остаряване на вашата кожа както на лицето, така и на тялото, косата и скалпа. Ще уточните кой е най-подходящият SPF за кожата ви.

При диагностиката в зоната на околоочния контур, в 70% от случаите, резултатите показват намалена еластичност и недостатъчно ниво на хидратация на кожата.

Най-често това се дължи не толкова на липсата на грижи, колкото на неправилен избор на околоочния продукт, несъобразен с възрастовите изменения на кожата или навиците на клиента. В резултат, най-честите оплаквания на клиентите са бръчки, торбички под очите и нерядко поява на отоци по клепачите. С течение на годините отслабват еластичните и колагенни влакна в кожата, намалява тонусът, отлагат се мазнини и се появяват търбички под очите. Нарушеният лимфен дренаж и застоят на течности водят до поява на неприятна подпухналост на клепачите. Преумората и недостатъчното подхранване на деликатната кожа водят до появата на тъмни кръгове и бръчки.

След щателна консултация и диагностика, специалистите ще ви насочат как да поддържате кожата си, какви козметични продукти са подходящи за вас, под каква форма да ги прилагате, нуждаете ли се от професионална грижа и с каква честота.

Charmant ви предлага няколко много специални програми на PEVONIA BOTANICA за възстановяване на деликатната зона около очите:

Интензивна терапия с лифтинг ефект, която заглажда неравностите, изпъва и стяга клепачите. Използва се специална Freeze-Dried технология с чист природен колаген 50% и еластин 50%. Тази терапия подобрява кръвообръщението около очите, премахва стреса и умората, предотвратява появата на торбички и отпускане на клепачите. Препоръчва се приложението и след блефаропластика: хирургичен лифтинг на клепачите. За максимален ефект е необходимо да се изпълни в програма от шест процедури, по една седмично.

Анти-стрес терапия с Гинко Билоба и колагенови фибри против подпухване и тъмни кръгове около очите.

Крио-колаген терапия против бръчки с анти-стрес ефект. Заличава фините линии и намалява бръчките тип ”пачи крак”. Препоръчва се приложението и в комбинация с процедурата за очи анти-стрес и срещу подпухналост.

В терапиите са включени:

  • Сферолити Хиалуронова киселина за хидратация и запазване на влагата в кожата
  • Скваленово масло за подхранване
  • Гинко билоба за дренаж на задържаните течности
  • Витамин А срещу атрофията на кожата
  • Витамин D за стягане и обновяване на епидермиса
  • Витамин Е с антиоксидантно действие
  • Пантенол /вит.В/ за намаляване чувствителността на очите
  • Екстракти от лайка и невен намаляват подпухналостта, успокояват раздразненията

Тези специално разработени терапии на PEVONIA BOTANICA използват внимателно формулирани ботанически екстракти и ново поколение високотехнологични липозоми, богати на Хиалуронова киселина и витамин С. Продуктите са деликатни, с немазна текстура, щадящи чувствителната зона около очите. Подхранват и стягат очния контур, освежават и премахват стреса, изглаждат бръчките и помагат на кожата да запази еластичността си, успокояват очите при използване на очила или контактни лещи.

В грижата за околоочния контур  Charmant ви предлага и новата технология - OXYGEN EXCELLENCE! Най-модерният апарат за активно и дозирано насищане на кожата с кислород в дълбочина! Неинжекционен метод, приложим за лице и тяло. Подобрява микроциркулацията чрез крио-ефект. Предотвратява признаците на стареене. Възстановява мекотата, тонуса и еластичността. Приложим след лазерна терапия и дермоабразио. Стимулира клетъчните механизми на обновление. Прилага са с Freeze-Dried продуктите на PEVONIA BOTANICA.

Системен и безопасен подход за подмладяване на кожата! Последователна, всеобхватна и качествена грижа за зоната около очите.

Възползвайте се от новите предложения на Charmant.

Не можем да спрем хода на времето, но можем се опитаме да го забавим и

задълго да запазим очарованието, младостта и свежестта на погледа си!


Изработка на уеб сайт от ProVision