Списание "Beauty" - месец март

SPA АТМОСФЕРА СРЕЩУ ЦЕЛУЛИТА

За целулита започва да се говори усилено още през първите пролетни дни. Разбира се, ние жените се притесняваме от него целогодишно. А дали е възможно да се справим с целулита веднъж завинаги? Кратко и ясно – не е възможно! Колкото и да не ни се иска, нужна е постоянна поддръжка и грижа за формата ни.

Целулитът не е заболяване, създава само естетически проблем. Предразположеността към него се предава по наследство. Значение имат начинът на хранене, резките колебания в теглото, нивото на естрогените в организма – по време на бременност сме най-застрашени от поява на целулит, поради натрупването на резервни мазнини и по-изразената задръжка на течности. Независимо от тези условия, все пак при малко старание от наша страна, можем да се представим в много добра форма и да я поддържаме почти постоянно!

Ще ви предложим двуседмична програма за влизане във форма. Няма да изваяте релефни мускули, но ще отстраните целулитните шлаки, ще стегнете и загладите кожата и ще имате самочувствието на поддържана жена.

Общовъзстановителен и козметичен център Charmant ще ви помогне за това. Каталогът на центъра предлага невероятно ефективни и много приятни терапии, които може да си направите под формата на индивидуална програма за възстановяване и моделиране на тялото. При съставянето на програмата ще ви се направи тест за определяне вида целулит и степента на изразеност, графика за хармоничност на фигурата, професионална диагностика на кожата на тялото с Multi Dermascope® MDS 800 – най-новият и единствен по рода си в страната апарат за определяне нивото на мазнина, влага, пигментация, еластичност и биологично остаряване на вашата кожа както на лицето, така и на тялото, косата и скалпа. Ще уточните кои са най-подходящите продукти с антицелулитен ефект за тялото ви и как е най-ефективно да ги прилагате при домашни условия.

Да се състави една универсална програма, която да е подходяща за всеки, е много трудно, практически невъзможно, тъй като всеки от нас си има своя специфична структура на тялото, обмяна на веществата, индивидуални усещания и поносимост към процедурите. А и различни очаквания.

В началото разпределете времето и задълженията си така, че да отделите поне един час от деня само за себе си. Не очаквайте невъзможни неща от професионалистите. Всичко зависи основно от вас! Мастните натрупвания, токсините, отлагани дълго време в тъканите и кръвоносните съдове, психическата преумора и стрес не могат да изчезнат като с магическа пръчка.

И тъй като сега е периодът на Великденските пости, може спокойно да изключите от менюто си за 3-4 седмици храните с животински произход и най-вече скритите мазнини в млечните изделия. Ако не сте привърженик на постната храна, в Charmant ще ви предложат специална диета, чрез която антицелулитната програма ще бъде много по-резултатна.

Ще ви представим някои от програмите на центъра, разработени за различните видове целулит. Всяка една от тях включва разнообразни техники и козметични продукти, които обаче трябва да бъдат индивидуализирани след съответна консултация.

ПРОГРАМА ЗА ТЕРАПИЯ НА ТВЪРД ЦЕЛУЛИТ

 • DERMOSONIC в комбинация с ултразвук - 7 процедури през ден

Най–съвременният и ефективен метод - алтернатива на липоскулптурата и липосукцията и задължително допълнение към тях. Контролираното отрицателно налягане масажира тъканите отвътре навън, осигурява истински лимфен дренаж, укрепва кръвоносните съдове и предотвратява склерозирането им, разбива мастните натрупвания, ремоделира тялото, стяга, ексфолиира и повишава еластичността на кожата.Ултразвукът подпомага разграждането на фиброзните отлагания и целулитни шлаки, засилва притока на кръв и затопля тъканите, улеснява усвояването на антицелулитните гелове, приложени чрез т.нар. ултрафонофореза.

 • Пресотерапия - 2 процедури

Подходяща за въздействие при жени с оточен и твърд целулит, циркулаторни проблеми, разширени вени и даже бременност. Основава се на дозиран натиск, който упражнява въздух под налягане върху тъканите. В зависимост от подбраната програма и дълбочината на въздействие, може да се получи изключително ефективен лимфен дренаж на целулитните течности с премерено повърхностно въздействие или дълбок венозен отток и отбременяване на тъканите.

 • Green Coffee Cellulite Treatment - 3 процедури

Уникална терапия на PEVONIA BOTANICA със суперактивен концентрат от Зелено кафе – съдържа Хлорогенна киселина, Кофеинова киселина, Фенолова киселина и 20% Кофеин. Хидролизира мазнините в тялото, разтваря и изхвърля всички токсини, изглажда подпухналата портокалова кожа. Има диуретично действие и е особено ефективен при оточен и твърд целулит. В резултат на добрия дренажен ефект се получава забележимо намаление на обиколките на тялото само след няколко процедури.

 • Антицелулитна терапия с Активен антицелулитен гел и Алго пудра - 2 процедури

В терапията се използват Зелено кафе с липолитичен и диуретичен ефект, Кофеин за изхвърляне на токсините, Карнитин за разграждане на мазнините, Гинко билоба и Азелаинова киселина за ексфолиация и хидратация на тъканите. Интензивният термоефект осигурява добро кръвообръщение, а Алгопудрата внася белтъчини и минерали, стяга и заглажда портокаловата кожа.

ПРОГРАМА ЗА ТЕРАПИЯ НА МЕК ЦЕЛУЛИТ

 • DERMOSONIC в комбинация с ултразвук - 7 процедури през ден
 • Пресотерапия- бодирепинг с антицелулитен термо гел - 3 процедури
 • Антицелулитна терапия с Активен антицелулитен гел и Алго пудра - 2 процедури
 • Антицелулитна терапия на PEVONIA BOTANICA с Ароматна кал и Guarana - 2 пр.

Гуараната е богата на кофеин и теобромин, елиминира токсините, дренира тъканите, изглажда, укрепва и стяга портокаловата кожа. Със своя пречистващ и тонизиращ ефект е подходяща за терапия на мек целулит. Резултатите са великолепни, ако се съчетае с Ароматна кал, богата на минерали, аминокиселини, хумусна и салицилова киселина и хормони. Отлична комбинация за отстраняване на целулитните шлаки, за регенерация и стягане на кожата.

ПРОГРАМА ЗА СТЯГАНЕ И МОДЕЛИРАНЕ

 • Антицелулитен масаж

Ако искате възстановителната ви програма да бъде ефективна, в никакъв случай не се лишавайте от дълбокият и интензивен антицелулитен масаж - незаменим като резултат в програмите за поддържане на тялото. Енергичното омачкване на подкожието и мускулите ще осигури много добро кръвообръщение и дренаж, ще подобри храненето на кожата и абсорбцията на антицелулитните кремове и масла, производството на колаген и еластин. Ще се тонизират и стегнат тъканите. Направете минимум 7 процедури през ден, комбинирайте ги с другите терапии и ще се радвате на стройни бедра и стегната фигура.

 • Антицелулитна терапия на PEVONIA BOTANICA с Алго пудра и Guarana
 • SPA – Шоколадова терапия за тяло

Невероятно преживяване с видимо добър ефект за тялото. Теоброминът и Кофеинът имат разграждащо мазнините действие, какаовото масло има антиоксидантни свойства, регенерира и подмладява кожата. Ухания на лимон и шоколад, усещане за кадифена мекота и еластичност на кожата. Миг на удоволствие с ефект на по-добро самочувствие!

Всички тези програми са примерни. Ако не разполагате с време за всекидневни процедури, може да разсрочите терапиите в рамките на месец и да се въоръжите с  повече търпение за получаване на желания ефект. Но при всички случаи вашето упорство и старание ще дадат резултат – по-стегнато тяло, по-красив силует, по-добро самочувствие!


 


Facebook приложение от ProVision