Списание "Professional Look"

"МОРЕТО ОТМИВА ОТ ЧОВЕКА ВСИЧКИ НЕГОВИ СТРАДАНИЯ"  -  ПЛАТОН

Съвременният начин на живот предлага на хората много удобства, изобилна храна, малко физически усилия, благодарение на развитието на многобройни технологии. Това обаче нарушава нашето биологично равновесие - равновесието между количеството приета и изразходвана енергия. Излишната енергия се складира в организма ни под формата на мастни натрупвания и така се получават условия за поява на НАДНОРМЕНО ТЕГЛО.

СТРЕСЪТ от своя страна се явява един от най-важните консуматори на жизнена енергия, минерали и микроелементи. Той е причина и за много от болестите на съвременния човек.

Таласотерапията се представя като метод за борба с тези два значими фактора – НАДНОРМЕНО ТЕГЛО и СТРЕС. Таласотерапия означава терапия с морска вода, морски соли и водорасли. Още четири века преди нашата ера древните египтяни са лекували със затоплена морска вода.

Не случайно Платон е казал: ”Морето отмива от човека всички негови страдания.”

ВОДОРАСЛИТЕ се използват като естествени лекарствени средства - регулират обмяната на веществата, изгарянето на мазнините, отлагането на калций в костите, стимулират отделянето на токсините от организма и др. Тези техни качества ги правят изключително приложими при различни възстановителни процедури.

За нуждите на козметиката значение имат и следните техни свойства: стимулират кръвообръщението, което води до особено положителни резултати при мастни натрупвания и целулит; тонизират и стягат кожните тъкани, имат отличен резултат за предотвратяване и изглаждане на бръчки и стрии; възстановяват водното, белтъчно, витаминно и минерално равновесие, бързо урегулират проблемите на мазната, суха или чувствителна кожа; активират отделянето на отпадъците на ниво потни и мастни жлези, което осигурява по-висока жизненост на кожата и на целия организъм.

Водораслите представляват миниатюрни фабрики, които концентрират в себе си всички богатства на морските дълбини.

Те са отлична възможност за превантивна борба с болестите на цивилизацията / сърдечно – съдови заболявания, инфекции и нервно-психични разстройства, хроничен ревматизъм и затлъстяване /.

Те ускоряват обмяната на веществата, стимулират жлезите с вътрешна секреция / напр. щитовидната жлеза/, понижават холестерола и спомагат за отслабване и оформяне на тялото.         

Изключително богати са на минерали и микроелементи /от които в най-голяма концентрация йод/, съдържат всички витамини и най-важните аминокиселини, необходими за хармоничното развитие и доброто равновесие на човешкия организъм. Това дава възможност да се предлагат като хранителна добавка, микронизирани под формата на таблетки, капсули, разтворими ампули, които се приемат по препоръка от специалист.

Има различни методи за приложение на таласотерапията:

  • Морски къпания
  • Термоталасотерапия - топли морски бани
  • Басейни за морска кинезитерапия
  • Луголечение – с матерна луга
  • Морска пелоидотерапия - вани, апликации, повивания с морска кал
  • Алготерапия – лечение с екстракти, емулсии, концентрати, микронизиран прах от водорасли - под формата на вани, апликации върху тяло и лице, повивания
  • Инхалационни и иригационни съоръжения с морска вода
  • Пиене на преработена морска вода, обект на индустриално производство
  • Хранителни добавки от водорасли

Таласотерапията в България губи своята сезонност и става приложима целогодишно, благодарение на изграждането на много нови SPA-хотели и възстановителни центрове, включително в зимните курорти и градовете във вътрешността на страната.

Винаги сме свързвали морето и водораслите с представата за почивка, възстановяване и приятни емоции. Ето защо, е необходимо да предложим на своите клиенти, в сърцето на съвременния град, късче от морето и лечебните му свойства, в стремежа си да осигурим повече условия за здравословен начин на живот, за отмора и релаксация.

Таласотерапията може да се представи включително и в по-малките козметични салони под формата на козметичните процедури за лице, хидратиращи терапии с морски оцеозоми, стягащи маски с водорасли, апликации с морски колаген и еластин. Много голям интерес срещат антицелулитните и анти-стрес терапии за тяло – масажи и повивания с микронизирани водорасли, стимулиращи изгарянето на мазнините и възстановяването на кожната еластичност. Добре се приемат от клиентите продуктите за домашна грижа – богати на йод, морски колаген и ДНК, морски минерали и микроелементи.

Необходимо е професионално да се насочват и възпитават клиентите как да затвърждават при домашни условия и да доразвиват резултатите от таласотерапевтичните процедури.

Вече почти всички професионални козметични марки предлагат единични продукти или серии на базата на морски есктракти. Ако искате обаче да се представите на ниво, препоръчително е да се спрете на марка с доказани традиции и постоянен стремеж към иновации в областта на таласотерапията. Тя ще ви предостави пълна гама от продукти за салон, комплекс от терапии за лице и тяло, както и серии продукти за домашна грижа, така че да задоволите търсенията на всеки ваш клиент.

Представянето на таласотерапията в козметичния салон има и допълнителното преимущество да привлича и мъжете като редовни клиенти и почитатели.

Все повече мъже си създават режим да посещават общовъзстановителни и SPA центрове. Основните услуги, които търсят са фитнес, басейн, сауна, масажи. Но напоследък вече и лазерна епилация, маникюр и педикюр, SPA процедури с водорасли, козметика за лице. Това показва тенденцията към все по-голяма грижа за здравето и приличния външен вид.

Разбира се мъжете са по-специфични като клиенти.

За да успеем да ги привлечем не е достатъчно да прилагаме стандартните маркетингови похвати – презентации, реклами по списанията или телевизията и др. За да въведем мъже в козметичния салон е добре да заложим първо на общооздравителните процедури и след това на козметичните. Но ако няма възможност за това, тогава чрез т.нар. GIFT – сертификати всяка дама би могла да направи оригинален подарък на своя любим – като начало масаж или SPA терапия с водорасли - да му подари сертификат, закупен от съответния козметичен салон или възстановителен център. При посещението на мъжа на място можем да му представим козметичните процедури и продуктите за домашна грижа, специално разработени и съобразени с нуждите на мъжката кожа, както и да го посъветваме за честотата на посещение в салона и да му предложим тестери на мъжката козметична серия.

Компетентният съвет, индивидуалният подход и правилно избраните продукти и терапии неминуемо гарантират удовлетворение от страна на клиента, независимо мъж или жена, и постигането на завидни резултати!


Уеб дизайн от ProVision